ANUNȚ SORIN CÎMPEANU: În octombrie se pot ÎNCHIDE ȘCOLILE!

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat că dacă, din păcate, se va păstra acest trend, prin luna octombrie este posibil să se ajungă la pragul de 6 la mie, iar școlile să se închidă pentru ca predarea să treacă în online.

Cîmpeanu, a declarat că, având în vedere tendinţa actuală de creştere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 estimările arată că în luna octombrie ar putea fi atins pragul de 6 cazuri de COVID-19 la o mie de locuitori, când şcolile din acea localitate vor trece în online, scrie comentator.ro.

„Rata de infectare din localitate, acesta va fi criteriul (de funcţionare a şcolilor – n.r.). În Bucureşti suntem la 0,6 la mie. Avem o rată de creştere săptămânală de 1,5. Acum o săptămână eram la 0,4 – 0,6.

Dacă, din păcate, se va păstra acest trend, pe undeva prin luna octombrie este posibil, din păcate, dacă nu vom face progrese semnificative din perspectiva vaccinării, este posibil să se ajungă la pragul de 6 la mie”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Antena 3, joi seara.

Ministrul Educației și-a cerut scuze public insistent fiecărui profesor care nu și-a primit banii și a precizat că încearcă să găsească soluții.

Deodorantul natural te projezează de transpirație, ocrotindu-ți sănătatea. Există! Click AICI!

Până atunci, în 13 septembrie toate unităţile de învăţământ vor deschide anul şcolar cu prezenţă fizică.„Până la 6 la mie, pe 13 septembrie, toate şcolile, fără niciun fel de deosebire, în funcţie de clasă sau alte criterii, toate şcolile se vor deschide cu prezenţă fizică. De asemenea, se vor deschide cu prezenţă fizică creşele şi grădiniţele. Acestea vor fi păstrate deschise până se va atinge pragul de 6 la mie în localitatea respectivă. Sperăm cu toţii să nu ajungem în acea situaţie, dar suntem obligaţi să luăm în considerare la nivelul Ordinului comun care va apărea săptămâna viitoare, marţi sau miercuri, 1 septembrie”, a detaliat Sorin Cîmpeanu.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la [email protected]