Benone Sinulescu a fost găsit căzut în casă. Acuzații grave: “Se stinge fără ajutor. E o atitudine medievală!” – Ziariștii

Impresarul Ionuț Pavel spune că starea de sănătate a lui Benone Sinulescu a început să se deterioreze în urmă cu un an, dar starea de izolare – fără acces la medicul specialist – i-a agravat situația.

Pe 24 mai, Benone Sinulescu a împlinit 84 de ani (e născut în 1937),

„Se stinge fără să aibă vreun ajutor de specialitate”

Joi, 8 iulie, artistul a fost găsit căzut în casă, inconștient. Ionuț Pavel trimite acuzații spre familia acestuia. El a declarat la TVR: „Benone Sinulescu nu a ajuns la spitalul de urgență, ci în clinica de îngrijiri paleative din apropierea Aradului, o clinică ce nu are condițiile necesare unei evaluări medicale adecvate pentru starea lui medicală din acest moment – RMN sau electroencefalogramă – și unde se așteaptă «momentul de final» al artistului. O sursă din cadrul clinicii a spus că moartea lui Benone Sinulescu poate interveni oricând în următoarele zile”, scrie ziaristii.com.

La România TV, impresarul Ionuț Pavel a spus: „Este vorba despre o situație care durează de ceva vreme, cam de un an. Noi am vrut să-i păstrăm imaginea intactă și n-am ieșit cu intervenții. Acum simt că este nevoie. În clipa de față, artistul se află într-o stare foarte gravă și se stinge fără să aibă vreun ajutor de specialitate, într-o clinică de îngrijiri paleative de lângă Arad. Moartea dânsului este sigură în câteva zile, dacă nu se iau măsuri în clipa aceasta”.

„Un specialist a spus că trebuie operat de urgență, din cauza înfundării arterei carotide”

Impresarul a dezvăluit: „El a fost îngrijit de un specialist, în ultimele luni, care a tras un semnal de alarmă că trebuie operat de urgență, din cauza înfundării arterei carotide. A cerut și schimbarea medicației. S-a schimbat medicația, dar starea lui nu s-a îmbunătățit. Dacă e nevoie, trebuie să se ajungă la operație. Benone Sinulescu a avut și tensiunea de 20 cu 10 zilele trecute. Persoanele din jurul său au crezut că nu se poate întâmpla mai rău”.

„Nu au un RMN, nu au posibilitatea să facă o electroencefalogramă, nu au un neuropsihiatru”

Impresarul a continuat: „În ultimele luni am avut din ce în ce mai puține informații despre dânsul. Acum, ce aflăm, aflăm «pe surse». Familiei îi este frică pentru imaginea maestrului. În clinica respectivă nu are îngrijire de specialitate, atât timp cât dânșii nu au un RMN, nu au posibilitatea să facă o electroencefalogramă, nu au un neuropsihiatru care să se poată ocupa de el sau medicamentația necesară”.

„Nu putem să așteptăm să moară! Este o atitudine medievală”

Ionuț Pavel a trimis noi săgeți spre familia artistului: „Noi am ținut secret pentru că era vorba de imaginea artistului, dar acum e vorba de viața lui. Poate cineva îl va ajuta. Este un om mult prea mare pentru neamul acesta. Poate reușim și noi să facem o minune pentru el. Nu putem să renunțăm la el și să așteptăm să moară! Este o atitudine medievală”.

Impresarul a explicat că „eu cu doamna Sinulescu nu ne aflăm în cele mai bune relații în clipa de față, dar am încercat și am reușit să mai vorbesc cu un nepot de-ai dânsului. Și el caută să-și protejeze familia”.