De 4 ani, Sorin salva vieţi. Astăzi, marea l-a luat drept tribut în timp ce încerca să aducă pe ţărm un tânăr inconştient, care a ignorat steagul roşu

Cum se traduce în cifre declaraţia lui Isărescu: „Băncile au sărit calul cu ROBOR”. Rate mai mari cu 2.000 de lei în doar un an

Pe plaja din Saturn s-a dat o luptă contra cronometru pentru salvarea unui tânăr de 23 de ani. În zadar însă. Bărbatul a plătit cu viaţa bălăceala în mare. Turistul s-a aventurat în larg împreună cu un amic. Deşi nu ştia să înoate prea bine, iar curenţii erau extrem de puternici. Prietenul său a reuşit să ajungă la mal. 

A murit încercând să salveze pe altul 

Oana Manoilă, ISU Dobrogea: Au fost alocate şenilata, o ambulanţă Smurd, precum şi elicopterul Smurd. Colegii mei au efectuat manevrele de resuscitare fără un rezultat favorabil, din păcate. 

Pe tot litoralul flutură steagul roşu, iar asta înseamnă că scăldatul este interzis. Dar, pentru turiştii cu sete de aventură, regulile sunt făcute ca să fie încălcate. 

În Eforie Nord, alţi doi bărbaţi, de 28 şi 48 ani, au pierit în valurile periculoase. Unul dintre ei, salvamar de meserie. Sorin încerca să-l salveze pe turist, când a picat chiar el victimă în marea furioasă.

Gelu Vătămănescu, şef salvamari: Salvamar de-al nostru, cu experienţă, din 2018. A lucrat pe tot litoralul. Un tânăr de 29 de ani s-a agăţat de salvator, l-a băgat la fund. A intervenit şi un alt salvamar, i-a scos pe amândoi la mal. 

Scene tragice şi în Jupiter, petrecute sub ochii turiştilor.  Curenţii i-au purtat în depărtare în larg, pe aceşti doi oameni care nu mai reuşesc să ajungă la mal. Salvamarii se chinuie să-i salveze.

Salvamar: – Prinde-te de placă! Hai, hai amândoi! Vezi că vine val mare! Hai, că i-a luat pe ăştia!

Marea îi pune la grea încercare şi pe salvatori. Ambarcaţiunea …

Citește articolul integral pe observatornews.ro