Noi taxe pentru șoferii din România. Roviniete mai scumpe în funcție de poluare și vechime – Fanatik.ro

Un proiect asumat de România în PNRR prin care se finanțează șantierele de autostradă din țară vine la pachet cu noi taxe pentru șoferi.

O nouă lovitură pentru șoferi. Roviniete mai scumpe în funcție de poluare și vechime

În curând, legislația îi va obliga pe șoferi să plătească roviniete mai scumpe care includ taxe pentru poluare și în funcție de vechimea mașinii.

În plus, transportatorii de mărfuri ori de persoane care conduc vehicule ce depășesc 3,5 tone vor plăti taxă pentru fiecare kilometru de șosea parcurs. Acest aspect apare în proiectul asumat de PNRR.

Obligația din PNRR: ”Pachetul legislativ pentru punerea în aplicare a unui nou sistem de taxare bazat pe distanța parcursă pentru vehiculele grele de marfă (camioane) și a unor taxe mai mari de proprietate pentru cele mai poluante vehicule de pasageri (autoturisme/autobuze/autocare), pe baza principiului poluatorul plătește și a principiului impozitării ecologice”.

Viitorul sistem de taxare unic la nivelul Uniunii Europene trebuie introdus până la jumătatea anului viitor, scrie Digi24.

Taxarea poluării din trafic, prevăzută în PNRR

Taxarea poluării din trafic este prevăzută în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Autoritățile se angajează să introducă un nou sistem de taxare a traficului greu bazat pe distanța parcursă de vehiculele de marfă poluante. Citește articolul integral pe fanatik.ro