Obiective turistice Bucovina – ce poți face în vacanță în Țara fagilor

Bucovina sau “Țara fagilor” așa cum mai este denumită, este locul unde poți descoperi cele mai frumoase mănăstiri din România și ținutul în care tradițiile se păstrează și se respectă cu sfințenie în fiecare an atunci când sunt sărbători importante trecute în calendar ortodox 2020.

Este locul unde poți vizita obiective turistice unice în lume și unde poți descoperi peisaje naturale deosebite. Descoperă de ce trebuie să alegi nordul Moldovei pentru o vacanță de vis în România. Care sunt cele mai spectaculoase obiective turistice în Bucovina.

Obiective turistice Bucovina

Mănăstirea Voroneț

Una dintre cele mai cunoscute mănăstiri pictate din țara noastră recunoscută deja pentru albastrul de voroneț. Este și una dintre cele mai vizitate mănăstiri din Bucovina și datorită faptul că este una dintre primele mănăstiri din zonă, iar Ștefan cel Mare este cel care a supravegheat construirea ei în 1488.

Vezi care sunt cele mai frumoase locuri de vizitat la munte

Mănăstirea Voroneț

Ultimii prieteni ai lui Putin. De ce îl susțin cele 4 țări care s-au opus la ONU rezoluției ce condamnă anexarea teritoriilor ucrainene

Obiective turistice Bucovina – Mănăstirea Humor

Aflată la 5 km de Gura Humorului, mănăstirea Humor este întemeiată încă din 1530, atunci când a fost pictată la interior și exterior, însă frescele exterioare nu s-au păstrat prea bine de-a lungul timpului, din cauza scenelor devastatoare ale patimilor creștinilor din timpul asediilor din 626 și 1453.

Descoperă și lista cu obiective turistice în Maramureș

Mănăstirea Putna

Una dintre cele mai vechi, dar și cele mai frumoase mănăstiri din Bucovina este și Putna. Aceasta se află în zona de nord-vest a zonei și este înconjurată de munți.

Este adesea vizitată de turiști deoarece este cunoscută drept locul de odihnă a lui Ștefan cel Mare, pentru că el a ordonat construirea mănăstirii în anul 1466 în semn de mulțumire pentru victoria pe care a obținut-o împotriva turcilor.

Află care sunt cele mai frumoase locuri de vizitat în București

Mănăstirea Putna Bucovina Obiective turistice Bucovina – Mănăstirea Moldovița

Cinci portrete de femei care și-au dat viața pentru Ucraina: „Nu ne este frică să murim, ne este frică să rămână fără viitor copiii noștri”

O mănăstire fortificată cu ziduri exterioare la fel ca cele de la mănăstirea Humor, care a fost întemeiată în anul 1531, iar frescele sale au fost pictate la scurt timp după aceea. Și mănăstirea Moldovița este considerată una dintre cele mai vechi din Bucovina și este recunoscută pentru “galbenul de Moldovița”.

Vezi și ce obiective turistice Timișoara trebuie neapărat să vizitezi.

Obiective turistice Bucovina – Mănăstirea Moldovița Stațiunea Vatra Dornei

Una dintre cele mai frumoase stațiuni montane din România care se află la o înălțime de aproximativ 800 de metri și este deja celebră pentru practicarea sporturilor de iarnă și cele mai frumoase pârtii de ski din România.

Vatra Dornei este cunoscută și ca stațiune balneară, locul unde găsești o mulțime de tradiții populare, dar și zona numai bună pentru a efectua trasee montane și pentru a pescui pe râul Bistrița.

Stațiunea Vatra Dornei

Concurs sub ștachetă la Muzeul Cotroceni. Un tânăr liberal fără experiență a ajuns directorul instituției din subordinea Administrației Prezidențiale

Muzeul Satului Bucovinean

Este un muzeu în aer liber care a fost înființat în anii 1970 și care dispune de peste 30 de exponate. Aici pot fi descoperite ateliere meșteșugărești, case tradiționale din lemn, dar și o mulțime de elemente gospodărești specifice zonei.

Muzeul Satului are forma unui sat bucovinean tradițional autentic care redă perfect modul în care se trăiește la țară în această zonă.

Vezi și lista cu obiective turistice în Sibiu

Cetatea de Scaun a Sucevei

Unul dintre obiectivele turistice ale Bucovinei care este inclus pe lista monumentelor istorice din județul Suceava. Este o dovadă a bătăliilor care au avut loc în Moldova, a fost construită de Petru I Mușat și a fost fortificată de Ștefan cel Mare și ulterior distrusă de Dumitrașcu Cantacuzino.

Vezi locuri de vizitat in Suceava si locuri de vizitat in Neamt …

Citește articolul integral pe libertatea.ro