Operatorii economici care nu respectă măsurile anti-COVID riscă închiderea temporară pentru 15 sau 30 de zile. Legea merge la promulgare

Proiectul de lege iniţiat de ministerul de interne condus de Lucian Bode a trecut, marţi, de Camera Deputaţilor, care este decizională, fiind votat cu 171 pentru, 128 împotrivă şi 10 abţineri, potrivit site-ului oficial al Camerei Deputaţilor. 

Proiectul de lege a fost depus la Parlament în iunie 2021. Legea va merge la promulgare şi va intra în vigoare în zece zile de la publicarea în Monitorul Oficial, scrie adevarul.ro.

Astfel agenţii constatatori vor afişa inclusiv anunţul: „Acest spaţiu este închis temporar, până la data de …inclusiv, din cauza nerespectării măsurilor dispuse pentru diminuarea efectelor pandemiei de Covid – 19”. De asemenea, în cazul nerespectării măsurii de închidere, se vor aplica sigilii.

„Legea nr. 55/2020 cu modificările şi completările ulterioare, prevede sancţiunea contravenţională principală a amenzii în cazul nerespectării de către conducătorii operatorilor economici a condiţiilor stabilite potrivit art. 5 alin. 3 lit. f) din aceeaşi lege, referitoare la desfăşurarea activităţii, respectiv la suspendarea temporară a activităţii acestora (…) întrucât în practică s-a constat că operatorii economici care au fost sancţionaţi pentru astfel de fapte au continuat să încalce prevederile legale, considerând că aplicarea sancţiunii contravenţionale este nesemnificativă în raport cu profitul realizat în urma desfăşurării activităţii interzise, considerăm necesară instituirea în acest caz şi a unei sancţiuni contravenţionale complementare.”