Orașul din România în care se cultivă roșiile negre. De ce este recomandat consumul acestor tomate și ce beneficii are pentru sănătate

Puțini sunt cei care știu că în România există un loc unde se cultivă tomatele negre. Acest soi de roșii a fost creat de un cercetător român în urmă cu 7-8 ani și se spune despre aceste roșii negre că au o mulțime de beneficii pentru sănătate.

În urmă cu mai bine de șapte ani, un cercetător român a creat un soi de tomată cu pigment negru. Potrivit specialiștilor, aceste roșii negre au extrem de multe beneficii pentru sănătate, iar antocianii, pigmentul din sucul plantelor care dă florilor, fructelor și frunzelor culoarea, ar avea proprietăți anticancerigene.

Orașul din România în care se cultivă roșiile negre

În Buzău se găsesc roșiile negre care nu au un interior lemnos, spre deosebire de multe alte tipuri de tomate care se găsesc pe piaţă.

„Un fruct ajuns la maturitate, pulpă aproape asemănătoare cu tomata clasică, prezintă semințe, nu prezintă nervuri lemnoase în interior. Este foarte gustos, parfumat, aromat, foarte bun de consumat în stare proaspătă. Sigur, cred că pot fi utilizate și în diverse preparate culinare”, a explicat Costel Vânătorul, director Banca de Resurse Genetice Vegetale Buzău.

De mai mulți ani, în Buzău, aceste roșii negre sunt cultivate, însă …

Citește articolul integral pe bzi.ro