Purtătoarea de cuvânt a Protecției Copilului Argeș, părăsită ea însăși la orfelinat: „M-a luat mama de mână și-am crezut că mergem la plimbare”

Purtătoarea de cuvânt a Protecției Copilului Argeș, părăsită ea însăși la orfelinat: „M-a luat mama de mână și-am crezut că mergem la plimbare”. Cornelia Mandu, purtătoarea de cuvânt a Protecției Copilului Argeș, știe din proprie experiență cât de fragilă e copilăria și impactul pe care traumele îl au, pe termen lung, în viața copilului.

Era doar o copilă când mama ei a abandonat-o într-un orfelinat, iar de atunci nu s-a mai întors la ea. Acum, Cornelia Mandu, a devenit o apărătoare a drepturilor copiilor și și-a împărtășit povestea emoționantă de viață de Ziua Națională a Adopției (2 iunie).

În vârstă de 46 de ani, purtătoarea de cuvânt a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș, a vorbit deschis în fața presei despre trauma abandonului, dar și despre cât de importantă este șansa la o a doua viață, și anume, o familie adoptivă.

„Am plecat cu mama de mână, fericită că mergem la plimbare. De la Vâlcea la Câmpulung-Muscel. Ajunse la destinație, ea mă îndemna să mergem mai repede, că se face noapte! Ploua, era o ploaie rece de toamnă. Am ajuns într-o clădire impunătoare care mie mi se părea un palat”, spune ea.

„Trăiesc și acum cu teama de a nu fi abandonată”

A fost ultima oară când și-a văzut mama naturală și a plâns încontinuu după ea. Avea 5 ani, iar îngrijitoarele de la orfelinat au început să o bată când nu voia să se oprească din plâns.

„Am așteptat-o ore, zile, ani. Am plâns în …

Citește articolul integral pe demamici.ro