ROMÂNIA EDUCATĂ: Profesorii vor fi plătiți în funcție de rezultatele elevilor!

  Tribuna Invatamantului

Măsura este cuprinsă în programul România Educată, inițial de Președintele Klaus Iohannis și se va aplica la ciclul primar. Este propusă evaluarea anuală a elevilor din clasele primare, scrie tribunainvatamantului.blogspot.com.

Învățătorii vor fi plătiți în funcție de rezultatele obținute de copii la aceste evaluări.

Evaluările Naţionale din clasele a doua, a patra şi a şasea rămân și ele valabile, separat de Evaluările Anuale propuse.

Profesorii nu sunt de părere că rezultatele elevilor ar arăta cât de pregătiți sunt adrele didactice.

Daniela Vişoianu, expert în educaţie, pentru Antena 3:

„Munca unui învăţător dacă o apreciem în funcţie de rezultatele elevului, trebuie plătită la fel. În momentul acesta îi plătim deja diferenţiat. Cred că discuţia de corelare cu performanţa vine la pachet cu eventuale sancţiuni.

Întrebarea fundamentală este: dacă un învăţător are absolvenţi care nu ştiu să scrie, să citească şi să socotească, ce se întâmplă cu aceşti profesori? Vor fi concediaţi, vor fi temporar scoşi din învăţământ?”, a spus Daniela Vişoianu, expert în educaţie.

Adrian Enache, profesor de matematică este de părere că evaluarea anuală a elevilor nu va fi relevantă.

Mai mult decât atât, acesta spune că elevii nu își dau interesul, iar vina cade pe profesori.„Aceste testări nu se reflectă în niciun sens în catalog. Deci elevului nu-i pasă că a făcut sau că nu a făcut. Dacă vrem să schimbăm sistemul de educaţie în România, de aici trebuie să pornim, să schimbăm paradigma. Elevii sunt responsabili pentru rezultatele lor la învăţătură”, a declarat Adrian Enache, profesor de matematică.

Sursa: comentator.ro